Fordítás

Irodánk hivatalos záradékkal ellátott fordításokat készít, amelyben igazoljuk, hogy a fordítás mindenben megegyezik az eredeti irat szövegével. Külföldön a legtöbb esetben elfogadják anyagainkat, hiszen a fordításokat fordítói szakképesítéssel rendelkező szakfordítók készítik. Így rendszeresen fordítunk külföldi cégalapításokhoz, vagy partnerkapcsolatok felvételéhez szükséges cégiratokat, jogi szerződéseket, pénzügyi beszámolókat, banki iratokat, vagy külföldi munkához, továbbtanuláshoz szükséges okiratokat (pl. születési anyakönyvi kivonat, házassági anyakönyvi kivonat, erkölcsi bizonyítvány, leckekönyv, oklevél, diploma, referencia levél, nyelvvizsga bizonyítvány stb).

Az alábbi rendeletnek megfelelően készíthető hitelesnek elfogadott fordítás irodánknál is:

24/1986. (VI. 26.) MT rendelet a szakfordításról és tolmácsolásról „6/A. § Cégkivonat hiteles fordítására, valamint a cégjegyzékbe bejegyzendő adatoknak és cégiratoknak az Európai Unió bármely - a cég választása szerinti - hivatalos nyelvére történő hiteles fordítására a szakfordító vagy szakfordító-lektor képesítéssel rendelkezők is jogosultak.”

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy bizonyos esetekben csak a hiteles fordítás a megfelelő, és ennek megoldását is vállaljuk.

A világ számos nyelvére vállalunk fordításokat, minden európai nyelvről és nyelvre, valamint az ázsiai nyelvek legtöbbjére is. Anyanyelvi fordítók és lektorok is rendelkezésre állnak szükség szerint.

Az anyanyelvi fordítók a saját szakterületükön vállalnak munkát, az anyanyelvi lektorok pedig a kész fordításnál sokszor a stílus és hangnem finomságaira figyelnek.

Fordítóink használnak fordítás támogató software-eket, mint például a Trados memória software, ami biztosítja a fordítások terminológiai összhangját.

A fordítások különböző szakterületekre vonatkozó szakfordítások. Eddig az alábbi nyelveken/nyelvekre készítettünk szakfordításokat.

Európai nyelvek: a leggyakrabban kért európai nyelvek - a fordításnál és a tolmácsolásnál is - az angol és a német.

Ezen kívül:

albán finn latin norvég szerb
angol flamand lengyel olasz szlovák
belarusz francia lett orosz szlovén
bolgár görög litván portugál török
cseh holland macedón román ukrán
dán horvát magyar svéd  
észt katalán német spanyol  

nyelvek szerepeltek a megrendeléseinkben sokféle nyelvpár kombinációban.

Ázsiai nyelvek:

arab japán kínai koreai mongol
perzsa török vietnámi    

A fent felsorolt nyelvekre-nyelvekről sokféle nyelvpárosításában készítettünk fordítást.

Szakfordítások: különböző szakterületre vonatkozó fordításokat vállalunk:

  • műszaki,
  • jogi,
  • gazdasági, pénzügyi,
  • orvosi.

Szívesen adunk további felvilágosítást, kérem keressen meg bennünket bármely elérhetőségünkön!

Online ajánlatkérés

Adja meg email címét és a fordítandó szöveg legfontosabb tulajdonságait (karakterszám, forrás- és célnyelv, határidő), és mi a lehető legrövidebb időn belül elküldjük Önnek az árajánlatunkat. Kérjük, hogy a fordítandó anyagot e-mailen küldje el az info@nyugat‑fordito.hu email címre, és törekszünk arra, hogy perceken belül válaszoljunk.